De stad Geel heeft ereburger Jan Hoet in het hart gesloten! Jan Hoet geeft een unieke lezing in de spektakelzaal van cultuurcentrum de Werft Geel op woensdag 4 december 2013 om 19.00 uur. In deze lezing geeft Jan Hoet (*) samen met Detlef Petry (**) uitleg over de spraakmakende tentoonstelling Middle Gate Geel '13.

Met de tentoonstelling Middle Gate Geel ’13 onderzoekt Hoet de complexe en veelgelaagde relatie tussen mythe, psychiatrie en kunst. Niet zozeer de verschillen staan daarbij centraal, als wel openingen en dus affiniteiten, gemeenplaatsen en parallellen tussen deze drie fenomenen. De stad Geel, sinds oudsher bekend voor haar vooruitstrevende psychiatrische zorgverlening en gezinsverpleging, geeft door haar historische en huidige context een extra dimensie aan de tentoonstelling. De wisselwerking tussen de stad Geel en de tentoonstelling is intens voelbaar en zichtbaar.

Mis deze unieke kans niet!

(*) De internationaal bekende Jan Hoet staat bekend om zijn eindeloze gedrevenheid en zijn passie voor kunst.

(**) Ruim dertig jaar zette Detlef Petry zich als psychiater in voor psychotische mensen. Al die tijd was hij een onorthodox psychiater, die een wantrouwen koestert tegen medicijnen. Voor hem ligt de sleutel tot het thema psychiatrie en kunst nog altijd bij vrijheid.

Toegang: € 10

Reserveer nu uw tickets via:

Info en reservering: 014 56 66 66

res.dewerft@geel.be

www.dewerft.be